Energielabel voor verwarming

 

Onzuinige toestellen verdwijnen van de markt

Met ingang van 26 september 2015 moeten verwarmingstoestellen, zoals cv-ketels, boilers, geisers en warmtepompen, voldoen aan de nieuwe Europese minimumeisen voor energieprestaties: de ErP-richtlijn.

 

Wat is de ErP-richtlijn 2015?

ErP staat voor ‘Energy related Products’. De ErP-richtlijn moet onder andere zorgen voor 20% minder energieverbruik. Hierbij worden minimumeisen gesteld aan producten (EcoDesign) en een verplicht energielabel ingevoerd voor verwarmingsproducten en -systemen.

 

ErP Wat betekent het energielabel voor u?
Bent u op zoek naar een nieuwe installatie voor verwarming en/of warm water? Dan helpt het energielabel u bij uw keuze. Net als bij bijvoorbeeld witgoed en auto's maakt het energielabel het mogelijk om de energieprestaties van verschillende producten met elkaar te vergelijken. Zo ziet u eenvoudig het verschil tussen bijvoorbeeld een HR-ketel en een warmtepomp, maar ook tussen alle mogelijke productcombinaties.

Waar vind ik het energielabel?
Koopt u een nieuw verwarmingstoestel, dan moet dit zijn voorzien van een energielabel. Het energielabel van Nefit producten wordt als losse sticker meegeleverd in de productverpakking. De energiespecificaties van het product vindt u in de documentatieset die wordt meegeleverd. U kunt zowel het energielabel, als de energiespecificaties van onze producten bekijken op de betreffende productpagina's van deze website. U kunt de energielabels en energiespecificaties ook downloaden in onze documentatie bibliotheek.

Naar Producten

Download Nefit energielabels en -specificaties

ErP Wat mag u verwachten van uw installateur?
Als fabrikant zorgt Nefit dat individuele producten zijn voorzien van het juiste energielabel. Voor combinaties van producten gelden andere energiespecificaties dan voor een afzonderlijk product. Denk bijvoorbeeld aan een cv-ketel en een thermostaat, of een cv-ketel en een (zonne)boiler. Voor deze combinaties, of systemen, verzorgt de installateur het energielabel, het zogenoemde 'pakketlabel'. In de offerte zal de installateur aangeven wat het energielabel en de energiespecificaies van de productcombinatie zal zijn. Bij levering ontvangt u van uw installateur naast het energielabel ook een fiche waarop de (energie)specificaties staan vermeld.

Download de folder over ErP, EcoDesign en energielabel (PDF 0,41 MB)