Stage en duaalwerken

Student bij Nefit
Het merk Nefit is de stuwende kracht achter milieuvriendelijke warmtetechnologie. In ons kenniscentrum in Deventer wordt gewerkt aan duurzame oplossingen en specialisten ontwikkelen de warmtetechnologie voor de toekomst. Denk hierbij aan HR-technologie gecombineerd met energie uit zonnewarmte, warmteterugwinning en warmtepompen. Bij Bosch Thermotechniek BV, het bedrijf achter het merk Nefit, is er doorlopend ruimte voor stagiaires, afstudeerders en duaal/deeltijd studenten van diverse studierichtingen. Bij Nefit/Bosch ben je werkzaam in een innovatieve, internationale organisatie met vele leer- en ontwikkelmogelijkheden.

Nefit/Bosch heeft op verschillende afdelingen ruimte voor studenten. We maken onderscheid in de volgende vier aandachtsgebieden:

Research & Development
R&D houdt zich bezig met de ontwikkeling van producten voor zowel de nationale alsook de internationale markt. Binnen dit aandachtsgebied zijn er 4 hoofdafdelingen. Op de afdeling Engineering worden cv-ketels ontworpen door onze specialisten. Engineering Heat Cells houdt zich bezig met de ontwikkeling van warmtewisselaars. De bediening (hardware en software) voor de aansturing van de cv-ketels en kamerthermostaten wordt ontwikkeld op de afdeling Engineering Controls. Het testen van onze producten en het borgen van de kwaliteit gebeurt op de afdeling Engineering & Review Improvement.

Sales
Onder het aandachtsgebied van de sales-organisatie voor de Nederlandse markt vallen de afdelingen Sales, After Sales en Marketing & Product Management. De producten worden verkocht in zowel de particuliere als de zakelijke markt en omvatten niet alleen HR–ketels uit Deventer maar ook andere producten zoals warmtepompen en systemen voor zonne-energie. De sales-activiteiten zelf vinden plaats vanuit de Verkoop Buitendienst en Verkoop Binnendienst in de richting van consumenten, groothandels, installateurs en zakelijke opdrachtgevers of adviseurs. De afdeling After Sales richt zich op de nazorg van de producten middels onderhoud, het eventueel oplossen van storingen en het bieden van andere services zowel via onze servicemonteurs alsook de (technische) helpdesk.

Productie & Logistiek
In een volgens de LEAN-principes ingerichte productieomgeving worden ca. 120.000 cv-ketels per jaar gemaakt. De afdeling Productie omvat ook een Technische Dienst en een groep Production/ Industrial Engineers. Zij zorgen voor het onderhoud van bestaande- en de ontwikkeling van nieuwe productielijnen. Onze afdeling Logistiek is verantwoordelijk voor alle ingaande, uitgaande én interne goederenstromen. Logistiek houdt zich ook bezig met het controleren en optimaliseren van de voorraadniveaus en het plannen van productie. Daarnaast zijn er meerdere aanverwante afdelingen, zoals Quality Management en Health, Safety & Environment.

Stafafdelingen
Om het R&D kenniscentrum, de sales- organisatie en de LEAN productie te kunnen laten focussen op hun primaire proces, worden zij in de omliggende processen ondersteund door de afdelingen Inkoop, Human Resources, Finance & Control, Information Technology, Facility Management en International Product Management.

Stagiaires en afstudeerders
Op de R&D-afdeling van ons kenniscentrum is doorlopend plaats voor enthousiaste, gemotiveerde stagiaires en afstudeerders met een relevante HBO/WO opleiding. Passende opleidingen zijn bijvoorbeeld Electrotechniek, Technische Natuurkunde, Technische Informatica, Chemische Technologie, Industrieel Product Ontwerpen of Werktuigbouwkunde.

Maar ook met de opleidingen Technische Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Logistiek en Economie & Bedrijfskunde kun je bij ons terecht voor een stage of afstudeerplek.

Als stagiaire/afstudeerder werk je mee in verschillende processen binnen de afdeling en is er maximale ruimte aanwezig voor de eigen inbreng van ideeën. Hierdoor doe je niet alleen ervaring op binnen jouw vakgebied maar ontwikkel je ook jouw persoonlijke vaardigheden. Nefit/Bosch heeft doorgaans interessante opdrachten liggen waar afstudeerders onderzoek naar kunnen doen binnen de organisatie.

Ben jij student en opzoek naar een stage- of afstudeerplaats in een dynamische internationale organisatie? Ben je communicatief sterk, leergierig, neem je initiatief en ben je een zelfstandige teamplayer? Of wil je weten of jouw opleiding past binnen een vakgebied van Nefit/Bosch? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.

Duaal- en leer/werkplekken
Volg je een duaal- of deeltijd- studie en wil je graag werkervaring opdoen binnen een dynamische internationale organisatie?

Nefit/Bosch heeft verschillende duaal- werkplekken en BBL-leerwerkplekken beschikbaar voor duaal- of deeltijd- studenten voor diverse opleidingen op MBO-, HBO- of WO-niveau. Duaal/deeltijd -studenten beginnen op een ondersteunende functie binnen de afdeling, waarbij eigen inzet, ontwikkeling en interesse bepalen welke groeimogelijkheden en/of richtingen er zijn binnen de organisatie. Voorbeelden hiervan zijn meer verantwoordelijkheden, meer taken, deelnemen aan projecten, zelfstandig kleine projecten uitvoeren, etc.

Wil je weten of jouw opleiding past binnen Nefit/Bosch, heb je interesse in een openstaande vacature of denk je op een andere manier een toegevoegde waarde voor onze organisatie te kunnen leveren? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Onze actuele vacatures kun je vinden op www.bosch-career.nl of stuur een open sollicitatie met cv en motivatie naar onderstaande contactpersoon.

 

Contactgegevens:

Nefit/Bosch
Afdeling Human Resources
Campus Recruitment
Postbus 3
7400 AA Deventer
T: 0570 60 28 41
E: Merel.Faber@nl.bosch.com

Naar contactformulier